Ναύπακτος γνωστή και με το ιστορικό της όνομα Lepanto είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας κοντά στο στόμιο του Κορινθιακού κόλπου. Ένα λιμάνι με ιστορία, πολλά μικρά μαγαζιά, ιδανικό περιβάλλον για περίπατο και ψώνια. Άνετες και ζωντανές καφετέριες κάτω από μεγάλα δέντρα σας προσκαλούν να χαλαρώσετε στη σκιά τους. 

Παραλίες απλώνονται κατά μήκος των δύο πλευρών του λιμανιού. Η Ψανή δυτικά και το Γρίμποβο ανατολικά. Και οι δυο προσφέρουν πολλές καφετέριες, ουζάδικα και εστιατόρια με τραπέζια δίπλα στο κύμα. 

Πάνω απ’όλα αυτά απλώνεται το μεσαιωνικό φρούριο της Ναυπάκτου  το οποίο προσφέρει μοναδική θέα προς τον Κορινθιακό και την Γεφυρα Ρίου-Αντιρρίου, που συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με την Πελοπόννησο.


Ο Κορινθιακός Κόλπος 
Στον παραλιακό δρόμο κατά μήκος τού Κορινθιακού πολυάριθμα μικρά χωριά σχηματίζουν ενα μαργαριταρένιο κολιέ. Ο δρόμος από την Ναύπακτο προς Ιτέα, Δελφούς και παραπέρα μεχρι τον Παρνασσό αγκαλιάζει την ακτογραμμή συνεχώς. Τα μικρά χωριά που συναντάμε στην πορεία φαίνονται σαν να έχουν παγώσει στο χρόνο.

Μοναστηράκι, Σκαλωμα, Μαραθιάς και Παραλία Σεργούλας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και προσφέρουν εξαιρετικές παραλίες και ταβέρνες. Λίγο πιο μακρυά, το Γαλαξίδι, με το γραφικό του λιμάνι, ναυτικό Μουσείο και μικρές ταβέρνες, αξίζει ένα μικρό ταξιδάκι. Στο τέλος του παραλιακού δρόμου βρίσκεται η Ιτέα όπου τα κρουαζιερόπλοια αράζουν για να αποβιβάσουν τους επισκέπτες των Δελφών.

Πάνω από τους Δελφούς, βρίσκεται σε υψόμετρο 1000 μέτρων η Αράχωβα, κέντρο των χειμερινών σπορ της περιοχής του Παρνασσού με δροσερό και ευχάριστο κλίμα το το καλοκαίρι.

Σε μικρή απόσταση από εκεί, το μοναστήρι του Οσίου Λουκά στεγάζει μερικές από τις πιο σπάνιες και πολύτιμες εικόνες.


Αρχαιολογικοί Χώροι , Δελφοί, ο «Ομφαλός του Κόσμου» και Ολυμπία, το «Λίκνο των Αγώνων». 

Η Ναύπακτος βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα.

Ολυμπία, όπου οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγοντο για πάνω από 1000 χρόνια Εχει δύο μουσεία, ένα αφιερωμένο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, και έναν αρχαιολογικό χώρο με τα ερείπια των ναών και εγκαταστάσεων των αρχαίων αγώνων. 

Δελφοί, ο τόπος του μαντείου και το κέντρο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου Σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος, εξαιρετικο μουσείο, αρχαίο θέατρο και στάδιο. Πολλά καλά εστιατόρια και μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και σουβενίρ.


Μοναστήρια , ... μέρη ηρεμίας και μοναξιάς 

Πολυάριθμα ιστορικά μοναστήρια βρίσκονται στην περιοχή γύρω απο την «Όαση» και οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν απο κοντά πολύτιμες αγιογραφίες, εικόνες και αλλα θρησκευτικά κειμήλεια. 

Οι μοναχοί και μοναχές συχνά φροντίζουν παιδιά  και νέους με ειδικές κοινωνικές ανάγκες.  Πολλά απο τα μοναστάρια της περιοχής μας βρίσκοντα σε απομονομένες τοποθεσείες και δεν αναφέρονται σε χάρτες ή τουριστικούς οδηγούς. Τα μοναστήρια υπήρξαν καταφύγιο και βάση των μαχητών της εθνικής αντίστασης κατά των ξένων κατακτητών και εισβολέων συµβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού.


Στα βουνάμας προσφέρει πολλούς λόφους και βουνά με πυκνά και απομονωμένα δάση, έρημες και βραχώδεις πλαγιές, και γραφικά χωριά. 

Αφήνοντας τον παραλιακό δρόμο, μέσα σε λίγα λεπτά,  ανακαλύπτετε έναν νέον ορεινό κόσμο. Οι λόφοι καλύπτονται απο θάμνους, αρωματικά αγριολούλουδα και ελαιώνες που φτανουν μεχρι την θάλασσα. Προς την άλλη κατεύθυνση, το μάτι συναντά πυκα δάση, ποτάμια και ρυάκια, και γραφικά χωριά πάνω στις απότομες πλαγιες. 

Και πιο πέρα, ψηλα βουνά που ξεπερνούν τα 2000 μέτρα  και εχουν χιονισμένες κορυφές μεχρι και τον Μάϊο. 

Τα ορεινά χωριά έχουν τη δική τους μοναδική γοητεία, και οι μικρές ταβέρνες που μπορείτε να βρειτε παντού προσφέρουν τοπικη κουζινα με παραδοσιακα φαγητα. Πολύ συχνά, θα συναντήσετε καταστηματάρχες και θαμώνες που έχουν ζήσει στο εξωτερικό για πολλά χρόνια και είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.


Τριζόνια , ... ένα μικρό νησάκι, ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο 

Μέσα σε 5 λεπτά της ώρας, ένα μικρό σκάφος σας φέρνει  σ’έναν διαφορετικό κόσμο 

... ένα μικρό χωριό, ένα μικρό μπακάλικο, δυο-τρείς ταβέρνες,  μια μικρή αμμουδιά, και μια εκκλησία με το κοιμητήριο της. Πίσω απο τα λιγοστά σπίτια και μαγαζιά που βλέπουν το λιμανάκι βρίσκεται ένα άλλο μαγαλύτερο, φυσικό λιμάνι που προστατεύεται από όλες τις πλευρές και παρέχει καταφύγιο σε πολλά ιστιοφόρα που αράζουν εκεί όλον τον χειμώνα. 

Η εξερεύνηση του νησιού, η θέα του λιμανιού και του Κορινθιακού  από το ύψωμα του νησιού και το καλό φαγητό και κρασί στα μαγαζιά του χωριού προσφέρουν ολική απόλαυση για σώμα και ψυχή. 


Πάτρα  ... η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας έχει πολλά να προσφέρει 

Πύλη προς την Βόρεια Ευρώπη  φέρυμποτ φέρνουν επισκέπτες στην Ελλάδα και επιστρεφουν με ελληνικά προϊόντα όπως ελιές, κρασί, τυρί φέτα... στην Βόρεια Ευρώπη.

Κατά τον Μεσαίωνα, τα φρούρια της Πάτρας, Ναυπάκτου, Ρίου και Αντιρρίου χρησιμοποιήθηκαν για την υπεράσπιση το Κορινθιακού. Απο την Ρωμαϊκή περίοδο (όταν η Πάτρα ηταν Ρωμαϊκή αποικία) έχει επιζήσει ένα μικρό αμφιθέατρο όπου το καλοκαιρι γίνονται συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Ο Ορθοδόξος Καθεδρικός Ναός του Αγίου Ανδρέα είναι ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων και παρουσιάζει εντυπωσιακή θέα από την θάλασσα. Ένα από τα ορόσημα της Πάτρας, ο Φάρος του λιμανιού, προσφέρει ενα καφέ-μπάρ και μια πανοραμική θέα του Πατραϊκού κόλπου πού φτάνει από την Γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου μέχρι τα νησιά του Ιουνίου. Το παγκοσμίως φημισμένο οινοποιείο της Achaia Clauss (γνωστό για την Μαυροδάφνη) στα προάστια της πόλης προσθέτει επιπλέον ενδιαφερον στην επίσκεψη της Πάτρας 


Οδοντωτός  ... μέσα σε άγρια φαράγγια από Διακοπτό προς Καλάβρυτα.

Ο Οδοντωτός ανεβαίνει από το παραθαλάσσιο χωριό Διακοπτό  προς τα Καλάβρύτα, σε υψόμετρο 750 μέτρων -- το τρένο περνά μέσα απο στενά φαράγγια διπλα σε απότομους γκρεμούς και κατά μήκος του Βουραϊκού ποταμού. Η διαδρομή των 22 χλμ. του Οδοντωτού ειναι γνωστή επισήμως ως Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4. Στο χωριό Κάτω Ζαχλωρού, το τρένο περνά μπροστά απο διαφορα εστιατόρια, Απο το σημείο αυτό μπορείτε να ανεβείτε με τα πόδια μέχρι την Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου. Είναι δυνατόν να συνδυάσετε πεζοπορία και τρενο. Προσφέρουμε καλές συμβουλές στους ενδιαφερόμενους.


Γεφυρα Ρίου-Αντιρρίου 
είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.

Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.252 μέτρα. 

Μεσολόγγι
Μία πόλη που συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά σημεία για περιπάτους μέσα στη φύση για τους ρομαντικούς και τους φυσιολάτρες, υπέροχη παραδοσιακή κουζίνα για τους καλοφαγάδες, σημαντικά μουσεία και αξιοθέατα για τους λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας. 


και πολλά άλλα...  Όλα γύρω από την Όαση, η Ελλάδα είναι εδώ 

για να την ανακαλύψετε.  
Σας παρέχουμε χρήσιμες συμβουλές και περιηγήσεις με ξεναγό, αν χρειαστεί. 

Ημερήσιες εκδρομές στα νησιά του Ιονίου Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος